Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2013

Kontroverzni GMO div Monsanto stiže u Hrvatsku!

Jedan od najvećih svjetskih veletrgovaca GMO proizvodima, američka firma Monsanto, dolazi u Hrvatsku. Monsanto je na portalu Moj Posao objavio oglas u kojem traži prodajnog predstavnika za područje čitave Hrvatske, prenosi Index...

Zadaća prodajnog predstavnika Monsanta u Hrvatskoj bi će stvaranje veza s poljoprivrednicima, organiziranje sastanaka s poljoprivrednom zajednicom, skupljanje informacija i, naravno, plasman Monsantovih proizvoda. Monsanto u Hrvatskoj traži zaposlenika s diplomom iz područja agronomije.

Protiv Monsanta su zbog toga, kako u SAD-u tako i u ostatku svijeta, često pokretane istrage, kao i privatne sudske tužbe. 2003. godine je Monsanto, primjerice, morao platiti 300 milijuna dolara odštete zbog toga što su proizvodnjom i nestručnim odlaganjem toksičnih kemikalija naštetili zdravlju stanovnika u američkoj saveznoj državi Alabami.

U Argentini je, primjerice, uzgoj Monsantove GMO soje mnoge farmere gurnuo na rub egzistencije. Naime, nakon što se počela uzgajati GMO soja, drastično su pali urodi mnogih drugih kultura poput mlijeka, riže, kukuruza, krumpira i leće, prenosi Index.

 

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram