Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2013

Marina Porto Montenegro Tivu već donijela 4 milijuna eura

Na ime "komunalija" za pet do sada izgrađenih stambeno-poslovnih zgrada u kompleksu nautičko-turističkog centra Porto Montenegro, Općina Tivat je od kompanije kanadskog milijardera Peter Munka u protekle četiri godine naplatila ukupno 4.024.495 eura...

Riječ je o ugovorima o „uređivanju međusobnih odnosa u pogledu plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta“ koje su Općina i kompanija koja upravlja marinom, Adriatic Marinas, zaključivali sukcesivno, kako je Munkova kompanija počinjala graditi neku od zgrada sa poslovnim prostorima za iznajmljivanje i stanovima za tržište, piše Biznis plus.

Ugovorima je Adriatic Marinasu omogućavano da svoje obaveze plaća na tri do četiri rate. Tako je 2010. Općina Tivat od komunalija za prvu stambeno-poslovnu zgradu Porto Montenegra nazvanu Teuta naplatila 1.493.084 eura, a godinu dana kasnije za zgrade Ozana i Zeta naplaćeno je ukupno 1.493.084 eura.

U 2012. godini Općina je prihodovala 328.837 eura na ime komunalija za najmanju dosadašnju zgradu Porto Montenegra – Milenu, dok je za najveću Taru, iste godine naplaćeno 1.145.689 eura.

Općina je ljetos naplatila i 69.594 eura komunalija za samo dio radova koje je Porto Montenegro protekle četiri godine izveo na prvoj fazi uređenja te marine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram