Zatvori
Poslovni Puls
18/12/2013

Croatia Airlines od jučer surađuje s američkim United Airlinesom

Croatia Airlines počeo je jučer komercijalnu (code share) suradnju u putničkom prijevozu s jednim od vodećih svjetskih avioprijevoznika, američkim United Airlinesom, izvijestili su danas iz hrvatskog nacionalnog zračnog prijevoznika...

U sklopu ove suradnje United Airlines dodjeljuje svoju međunarodnu oznaku letova (UA) na linije Croatia Airlinesa iz Amsterdama, Bruxellesa, Pariza, Frankfurta, Londona, Muenchena i Zuericha u Zagreb, te iz Frankfurta i Muenchena u Split i Dubrovnik.

Tako će se na internetskoj stranici www.united.com odsad nalaziti imena Zagreba, Splita i Dubrovnika, kao odredišta u koja će United Airlines dovoditi putnike u suradnji s Croatia Airlinesom. Isto tako, putnicima iz Zagreba, Splita i Dubrovnika, koji preko navedenih europskih odredišta putuju u SAD, od sada je na raspolaganju izravno korištenje uslugama United Airlinesa.

U povodu suradnje s United Airlinesom predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko izrazio je zadovoljstvo što im je kompanija takve veličine i ugleda ukazala povjerenje i odlučila svoj brand uvrstiti na letove CA. "Naš proizvod odsad je još dostupniji na tržištu SAD-a i uvjeren sam da će zajednički letovi pridonijeti još većem dolasku američkih turista u Hrvatsku", rekao Kučko.

Komercijalna suradnja Croatia Airlinesa i United Airlinesa temelji se na harmonizaciji informatičko-tehnoloških poslovnih procesa, a kompanije su međusobno uskladile i redove letenja. Usuglašena su i pravila o prihvatu i otpremi putnika, kao i korištenje usluga elektronskog ticketinga i through check-ina.

Code share u civilnom zrakoplovstvu predstavlja suradnju u kojoj se let, koji obavlja jedna zrakoplovna kompanija, na tržištu nudi kao zajednički proizvod s drugom ili više drugih zrakoplovnih kompanija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram