Zatvori
Poslovni Puls
19/12/2013

Croatia Airlines povećava temljni kapital i uzima kredit kod PBZ-a

Vlada je dala suglasnost za povećanje temeljnog kapitala Croatia Airlinesa te za kreditno zaduženje nacionalne aviokompanije...

Temeljni kapital Croatia Airlinesa trebao bi se tako na skupštini te tvrtke, koja je planirana za petak, 20. prosinca, povećati za 80 milijuna kuna, sa 197,8 milijuna kuna na 277,8 milijuna kuna, izdavanjem novih dionica.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se ulogom u pravima i to prava potraživanja sukladno Ugovoru o ulaganju zaključenom između Republike Hrvatske i Croatia Airlinesa, na temelju izdanog i protestiranog državnog jamstva.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako je dokapitalizacija Croatia Airlinesa pretvaranjem duga u kapital dio plana restrukturiranja.

Vlada je dala i suglasnost za kreditno zaduženje Croatie Airlinesa kod Privredne banke Zagreb u iznosu od 1,35 milijuna eura, za financiranje troškova restrukturiranja, a ministar Hajdaš Dončić rekao je da će sredstva biti utrošena na zbrinjavanje viška zaposlenih, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram