Zatvori
Poslovni Puls
19/12/2013

Todorić Amerikancima prodao 5 velikih Konzumovih trgovačkih centara

Todorić je prodao američkoj nekretninsko-investicijskoj zakladi W.P. Carey pet velikih Konzumovih trgovačkih centara. Amerikanci su za 67 milijuna eura kupili tri Konzumova centra u Zagrebu, te po jedan u Zadru i Splitu...

Transakcija se, kako javlja The Wall Street Journal, realizirala po tzv. leaseback modelu. To znači da je Todorić prodao W.P. Careyju svoje nekretnine, da bi ih Konzum odmah zatim od njih uzeo u najam. Na tržište maloprodaje tako ne ulazi novi igrač, već je Todorić zapravo uzeo kredit za koji je jamčio Konzumovim nekretninama.

"Dok među investitorima postoji trend smanjenog ulaganja u Istočnu Europu, W.P. Carey nastavio se pokazivati kao vrijedan dugoročni partner i alternativni izvor kapitala za Agrokor. Ovaj poslovni odnos posebno je bitan postao otkad se pripremamo za potencijalno veliku akviziciju i širenje u regiji", komentirao je Todorić svoj deal s Amerikancima.

Jeffrey Lefleur, izvršni direktor W.P. Careyja za područje Europe istaknuo je da je njegova firma u Europi ove godine investirala 350 milijuna eura. Naglašava kako i dalje planiraju poslovati na tržištima zapadne, ali i istočne Europe, gdje su isplative investicije, kako kaže, nešto izazovnije, prenosi Index.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram