Zatvori
Poslovni Puls
19/12/2013

Zuckerberg mora na sud: Ulagači tuže Facebook!

Savezni sudac odlučio je da tvrtka Facebook, njezin direktor Mark Zuckerberg i desetak banaka moraju odgovarati na tužbu da je ta društvena mreža zavarala investitore u vezi sa svojim financijskim stanjem prije lanjske, 16 milijarda dolara teške inicijalne javne ponude na burzi (IPO)...

U odluci objavljenoj u srijedu, američki savezni sudac Robert Sweet s Manhattana rekao je da ulagači mogu inzistirati na tvrdnji da je Facebook iz svoje registracijske izjave izostavio materijalne informacije.

Ulagači tvrde, među ostalim, da je Facebook morao otkriti interne projekcije o tome koliko bi povećana upotreba mobitela mogla smanjiti buduće prihode.

U ponedjeljak je sudac Sweet ocijenio da ulagači imaju pravo i kad optužuju Nasdaq da je prikrio tehnološke probleme zbog kojih su prvi dan trgovanja Facebookovim dionicama nastupile poteškoće u obradi, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram