Zatvori
Poslovni Puls
23/12/2013

BiH pred potpunim slomom: Nemaju novca za isplate plaća!

Ministar financija Federacije BiH Ante Krajina rekao je da je neizvjesno hoće li vlasti ovoga entiteta moći do kraja godine isplatiti plaće, a najavio je rezove u svim stavkama entitetskog proračuna jer je izostala isplata tranše MMF-a i sredstava od novca na računu državne kompanije Elektroprijenosa..

"U ovom trenutku nema nikakvih isplata. Mi smo trenutačno u takvoj situaciji da skupljamo novac za plaće, pa sada vi zaključite kako stvari stoje", rekao je Krajina za Dnevni Avaz od nedjelje.

Pojasnio je da su vlasti samo uspješno servisirale dug prema međunarodnim financijskim institucijama, te da nije sigurno hoće li svim korisnicima proračuna biti isplaćene plaće za studeni do kraja godine. Pri tome je naveo kako će isplata sredstava za braniteljsko-invalidsku zaštitu biti upitna u siječnju.

Ministar Krajina pojasnio je da su problemi s isplatom plaća, mirovina i ostalim izdvajanjima povezani s neusvajanjem proračuna na državnoj razini, zbog čega je MMF odbio proslijediti tranšu kredita za Federaciju BiH u iznosu od 62,5 milijuna konvertibilnih maraka (oko 32 milijuna eura). Najavio je i kako će biti smanjenja svih primanja u siječnju budući se neće raspodijeliti sredstva s računa Elektroprijenosa u iznosu od 58 milijuna maraka.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram