Zatvori
Jasmin Hadzic
23/12/2013

Zloglasni europski internet poduzetnici žele osvojiti Bliski Istok i Afriku

Poznati europski internet poduzetnici koji su slavu i bogatstvo stekli manijakalnim kopiranjem postojećih američkih startupa i servisa, najavljuju veliki pohod na Bliski Istok i Afriku...

Jasno, riječ je o braći Samwer i njihovom Rocket Internet startup inkubatoru koji na tržište "izbacuje" e-commerce startupove koji su u većini slučajeva tek lokalizirana preslika provjerenih američkih internet servisa.

Kako javlja VentureBeat, Rocket Internet u partnerstvu s telekomom MTN Group stvara Middle East Internet Holding (MEIH) koji bi trebao ulagati u razvoj internetskih kompanija na Bliskom Istoku, ali i u Africi. MTN će u partnerstvo navodno uložiti čak 410 milijuna dolara.

Prikupljeni novac tvrtke iz Rocket Interneta trebale bi iskoristit za daljnje širenje i jačanje prisutnosti na području Bliskog Istoka i Afrike. Rocket Internet još je u srpnju ove godine osigurao 500 milijuna dolara svježeg kapitala.

Prema dostupnim podacima, tržišta Bliskog Istika i sjeverne Afrike imaju 110 milijuna internet korisnika od kojih oko 30 milijuna koristi online shopping.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram