Zatvori
Poslovni Puls
24/12/2013

Ministarstvo poduzetništva pripremilo 255 milijuna kuna za poduzetnike u turizmu i proizvodnji

Ministrstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv na dostavu projektnih prijava "Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva" namijenjenog malim i srednjim poduzetnicima, a natječaj je vrijedan 255,7 milijuna kuna...

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ovaj natječaj je božićni poklon za sve male i srednje poduzetnike i prvi je natječaj koji ide iz strukturnih fondova EU.

Poduzetnicima će na raspolaganju biti bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 255,7 milijuna kuna (oko 34 milijuna eura) od čega su sredstva EU 31 milijun eura, a Hrvatske 3 milijuna eura.

Iznosi pojedinačnih potpora kretat će se od 3,8 milijuna kuna do maksimalnih 26 milijuna kuna, a sufinanciranje je 50 posto ako se radi o srednjem poduzetniku, a 60 posto ako je riječ o malom i mikro poduzetniku.

Natječaj je objavljen jučer, rok za dostavu projektnih prijava je 21. veljače iduće godine, potpore moraju biti dodijeljene do 30. lipnja, a ugovori potpisani najkasnije do 31. srpnja 2014., pojasnio je ministar.

Potpore su namijenjene poduzećima u sektoru proizvodnje i turizma, a dodjeljivat će se primjerice za modernizaciju, izgradnju ili dogradnju poslovnih zgrada, nabavku novih tehnologija i opreme, širenje proizvodnje, a u sektoru turizma u osuvremenjivanje i unapređenje kvalitete smještajnih objekata, modernizaciju, izgradnju, dogradnju smještajnih kapaciteta itd.

Maras je kazao kako se procjenjuje da bi, ovisno o količini projekata, moglo biti obuhvaćeno tri tisuće radnih mjesta, od čega 500 novih radnih mjesta.

Najavio je i kako će u veljači 2014. biti raspisan natječaj namijenjen IT industriji, ukupno vrijedan 25 milijuna kuna, u kojem će se iznos potpore kretati od 150 tisuća do 750 tisuća kuna.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram