Zatvori
Poslovni Puls
27/12/2013

Ne biste vjerovali tko je najisplativija glumica u Hollywoodu

Emma Stone, Mila Kunis i Jennifer Lawrence tri su mlade glumice na kojima ulagači u filmsku industriju ostvaruju najveću dobit, pokazala je godišnja analiza časopisa Forbes "najvrjednijih" holivudskih zvijezda...

Stone, koja glumi u serijalu "Čudesni Spider-Man", nalazi se na prvome mjestu Forbesove liste kao najunosniji glumac/glumica svijeta, s povratom u visini 80 dolara po uloženom dolaru. Na drugom je mjestu Kunis, koja je među ostalim u posljednje vrijeme glumila u blockbusteru "Carstvo velikog Oza", s povratom od 68,70 dolara po uplaćenom dolaru ulaganja, dok je zvijezda "Igara gladi" Lawrence na trećem mjestu s neznatno manjim povratom od 68,60 dolara za dolar ulaganja, piše britanski Guardian, prenosi HRT.

Ovogodišnjim popisom ulagački najunosnijih zvijezda Hollywooda dominiraju žene - na četvrtom je mjestu Natalie Portman (31,30 dolar povrata za dolar ulaganja).

Prvi je najvrjedniji muškarac tek na petom mjestu: Dwayne Johnson, poznat i kao "The Rock", s 31 dolarom povrata ostvarenim za svaki dolar njegovog honorara.

Trijumfalan povratak mladih glumica na vrh Forbesove liste ostvaren je unatoč neporecivoj činjenici da su najbolje plaćeni u Hollywoodu stariji glumci. Robert Downey Jr (75 milijuna dolara), Channing Tatum (60 milijuna dolara) i Hugh Jackman (55 milijuna dolara) trenutno su najbolje plaćene holivudske zvijezde. Prema podacima Forbesa, najbolje je od glumica plaćena Angelina Jolie, koja bi s honorarom od 33 milijuna dolara po filmu na zajedničkoj listi glumaca i glumica dospjela tek na deseto mjesto.

Najmanje vrijednim holivudskim ulaganjem Forbes je prethodno ovoga mjeseca proglasio glumca Adama Sandlera, koji ulagačima omogućuje "bijednih" 3,40 dolara povrata na uplaćeni dolar.

Među prvih deset na Forbesovoj listi najunosnijih glumaca Hollywooda još su ušli Daniel Craig, Russell Crowe, Kristen Stewart, Robert Pattinson i Taylor Lautner.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram