Zatvori
Poslovni Puls
02/01/2014

Evo tko je jučer hakirao Skype

Sirijska skupina Sirijska elektronička vojska koja podupire režim predsjednika Bašara al-Asada hakirala je jučer Skype, softver za komunikaciju na internetu, optužujući vlasnika softwarea Microsofta za špijunažu...

Poruka 'ne koristite službu mailova Microsofta (Hotmail, Outlook), nadziru vaše račune i prodaju informacije vladama' postavila je na svom profilu na društvenoj mreži Twitter Sirijska elektronička vojska.

Slične poruke postavljene su i na facebookovu stranicu Skypea te njegove blogove, no one su nakon dva sata uklonjene. Te su poruke u vezi s informacijama koje je prošle godine objavio konzultant američke sigurnosne službe Edward Snowden da je Skype, koji je u vlasništvu Microsofta, bio uključen u nadziranje komunikacija diljem svijeta.

Sirijska elektronička vojska nekoliko je puta svrnula na sebe pozornost hakirajući račune Twittera i internetske stranice medija ili račune povezane s američkim predsjednikom Barackom Obamom, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram