Zatvori
Poslovni Puls
08/01/2014

Ovo smo čekali: Predstavljeni 3D printeri koji proizvode hranu!

Na najvećem svjetskom Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu predstavljeni su 3D printeri koji rade hranu, a proizvode koji iz njih izlaze testirali su i posjetitelji...

Printanje hrane može se činiti kao znanstvena fantastika, ali to je upravo ono što se ovdje događa, izvijestio je BBC-jev novinar Rory Cellan-Jones nakon što je probao čokoladu koja je tek izašla iz 3D printera. Rekao je da ima "prilično dobar okus".

Dva 3D printera hrane, koji rade čokoladu i slastice u čijoj je osnovi šećer, predstavila je u Las Vegasu američka tvrtka 3D Systems, a u prodaju kreću kasnije ove godine. Takvi oblici slastica teško bi se napravili pomoću tradicionalnih metoda. Printeri rade slatkiše tako da prvo naprave fini sloj šećera s okusom koji nakon toga premazuju vodom kako bi se stvrdnuli.

Manji 3D printer nazvan Chefjet ograničen je na jednobojne kreacije, dok veći Chefjet Pro može proizvesti višebojne slatke proizvode. Međutim, prodajna cijena im neće biti mala. Očekuje da će osnovna verzija koštati oko 5.000 američkih dolara, a naprednija dvostruko više.

Dodajmo i da je NASA u svibnju prošle godine dala novac za razvoj 3D printera hrane koji bi mogli koristiti astronauti, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram