Zatvori
Poslovni Puls
09/01/2014

Google u Francuskoj kažnjen sa 150.000 eura

CNIL, tijelo zaduženo za zaštitu osobnih sloboda na informatičkom polju u Francuskoj, priopćio je u srijedu da će najvećom mogućom kaznom u visini 150.000 eura kazniti američku internetsku tvrtku Google zbog njegove sporne politike povjerljivosti podataka na internetu...

Državno povjerenstvo za informatiku i slobode (CNIL) "izreklo je novčanu kaznu tvrtki Google Inc. u visini 150.000 eura, ocijenivši da propisi povjerljivosti koje je ona uvela 1. ožujka 2012. ne odgovaraju zakonu o informatici i o slobodama", po priopćenju.

Iznos od 150.000 eura može se činiti malen za tvrtku koja je samo u trećem tromjesečju 2013. ostvarila promet od 14,89 milijarda dolara (11 milijarda eura), ali tu kaznu prati obveza objavljivanja "priopćenja o toj odluci na naslovnici Google.fr unutar roka od osam dana" od odluke, i to na 48 sati, dodaje CNIL u tekstu.

Francuski Google je u srijedu navečer službeno reagirao preko svog glasnogovornika koji je razgovarao s agencijom France Presse: "U komunikaciji sa CNIL-om smo dali sve od sebe kako bismo izložili našu politiku povjerljivosti i način na koji nam ona omogućuje da pružamo jednostavnije i brže usluge. Uzet ćemo na znanje njegovu odluku i razmisliti o odgovoru".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram