Zatvori
Poslovni Puls
09/01/2014

Što će pronaći: Maras zatražio kontrolu rada HBOR-a

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras potvrdio je da je zatražio nadzor nad namjenskim trošenjem sredstava koje je njegovo ministarstvo dalo Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj (HBOR) te se založio za javnu objavu popisa onih kojima je ta banka dodijelila povoljne kredite...

"Mi smo u kontroli namjenskog trošenja sredstava i želimo da se nakon 20 godina jedna institucija posjeti i da se vidi kako funkcionira iznutra sistem dodjele kredita", rekao je Maras novinarima uoči sjednice Vlade. "Želimo da se provjeri jesu li procedure transparentne i troše li se sredstva namjenski i transparentno", dodao je.

"Čudno je da u ovih 20 godina revizija nije posjetila instituciju koja je dodijelila 120 milijardi kuna kredita. Netko mora vršiti kontrolu kako se taj posao obavlja unutar HBOR-a", rekao je.

Podsjetio je da je i ranije izražavao nezadovoljstvo procedurama i transparentnošću dodjele nekih kredita te dodao kako će se sada vidjeti kakvi će biti rezultati i zapisnik.

Maras naglašava kako njegovo ministarstvo subvencionira kamate za te kredite te je, napominje, njegova dužnost kontrolirati troši li se novac namjenski, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram