Zatvori
Poslovni Puls
09/01/2014

Uskoro jeftinije aviokarte za Dubrovčane?

Zračni prijevoz ključan je za prometnu povezanost dijela Hrvatske koji je granicom odvojen od ostatka zemlje te usprkos dolasku autoceste do Ploča zrakoplovna linija predstavlja optimalan način putovanja iz Dubrovnika, rečeno je na sastanku dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdaš Dončićem i predsjednikom uprave Croatia Airlinesa Krešimirom Kučkom...

Kako je priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću Grada Dubrovnika, gradonačelnik Vlahušić izvijestio je ministra da su subvencije za letove do Zagreba dale odlične rezultate, ali da tržišno vođena cjenovna politika diskriminira Dubrovčane koji ne planiraju svoja putovanja mjesecima unaprijed kao putničke agencije, odnosno turisti.

Na sastanku, održanom jučer u Zagrebu, dogovoreno je da će Croatia Airlines dati ponudu Gradu Dubrovniku za kupnju između 40 i 50 tisuća povoljnih karata po principu "puno za prazno", a Grad će karte dalje prodavati po unaprijed dogovorenim cijenama putem agencije koju će odabrati na javnom natječaju.

Razgovaralo se i o novom zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, a ministar Hajdaš Dončić dao potporu jačanju uloge velikih gradova. U tom kontekstu najavio je pokretanje natječaja za izgradnju terminala gruške luke u najskorijem roku.

Razgovaralo se i o politici naplate prolaska autobusima u kontaktnoj zoni povijesne jezgre Dubrovnika, kojoj je Ministarstvo dalo potporu te će i dalje surađivati na njenoj provedbi.

Kako se navodi, ministar je također predložio da HAC izradi posebne ENC uređaje za Dubrovčane putem koji će se provoditi subvencioniranje putovanja iz proračuna Grada Dubrovnika, a otvorena je i mogućnost vaučera. Dogovoreno je da će se tehničko rješenje provedbe subvencije definirati do sljedeće sjednice Gradskog vijeća.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram