Zatvori
Poslovni Puls
10/01/2014

Hrvatska mobilna aplikacija za fiskalizaciju osvaja slovensko tržište

U srijedu je u gospodarskoj komori republike Slovenije predstavljena slovenska verzija aplikacije FiskalPhone-a, popularne blagajne za Android uređaje prvenstveno namjenjene korisicima koji rade na terenu. Vijest o dostupnosti ove aplikacije na slovenskom tržištu odlično je popraćena u slovenskim medijima, uključivši i središnji dnevnik nacionalne televizije...

"Osim prilagodbe slovenskom zakonodavstvu, posebno nas raduje što je u slovensku verziju implementirano mobilno plaćanje te izdavanje računa putem sms i elektronske pošte.", kaže Toni Gerbec, direktor Ventura. doo., distributera FiskalPhone za Sloveniju. "Pilot korisnici u sloveniji koji već upotrebljavaju FiskalPhone u praksi, oduševljeni su jednostavnošću korištenja aplikacije".

Slovenska verzija aplikacije po osnovnim funkcionalnostima i izgledu identična je originalnoj verziji. Modul za fiskalizaciju zamijenjen je izvještajem o izdanim računima, koji je prema važećim propisima porezni obveznik dužan osigurati u elektronskom obliku u roku od tri dana od zahtjeva nadležnih tijela.

Ovime Infosit još jednom potvrđuje da je FiskalPhone dugoročni projekt a ne jednokratno rješenje nastalo zahvaljujući uvođenju zakona o fiskalizaciji.

Izdavanje računa putem SMS-a i elektronske pošte tehnički je omogućeno i u hrvatskoj verziji, no još uvijek se čeka odgovor hrvatske porezne uprave o ispravnosti takvog računa. Za slovensko tržište pribavljena su sva potrebna mišljenja.

Prilagodba aplikacije i implementacija novih funkcija trajala je nekoliko mjeseci, a svi korisnici automatski besplatno dobivaju nove verzije, neovisno o tome radi li se o novim funkcijama ili zakonskim prilagodbama. To se naravno odnosi i na izmjene koje mogu nastupiti ukoliko slovenska vlada prihvati hrvatski model fiskalizacije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram