Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2014

Linić: Otkaz za pomoćnika samo ako se dokažu propusti

Je li pomoćnik ministra financija Branko Šegon iskoristio položaj kako bi pogodovao svojim tvrtkama? Nakon što je upravljanje tvrtkama prepustio sinu, Hrvatska banka za obnovu i razvoj odobrila im je kredit od 31 milijun kuna...

Sporno je i to što je Šegon kao predstavnik Ministarstva financija sudjelovao u privatizaciji vodećeg korčulanskog hotelskog poduzeća HTP Korčula, a njegova se obitelj bavi luksuznim turističkim biznisom, upravo na Korčuli.

Ministar financija Slavko Linić, gostujući u emisiji Hrvatskog radija Poslovni tjedan, rekao je kako smatra da je Šegon učinio sve po propisima, tj. da je nakon što je postao državni dužnosnik sve svoje poslove prenio na određena odvjetnička društva.

"Prema tome njegova tvrtka ima pravo dobiti kredit od HBOR-a kao i svaka druga pravna osoba. Ostavimo povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa da vidi da li je procedura u HBOR-u odrađena po propisima", rekao je ministar Linić.

Na pitanje očekuje li Šegovnovu ostavku, Linić je rekao da je očekuje samo ako povjerenstvo otkrije propuste. Međutim ministar je naglasio kako vjeruje da do toga neće doći i da se njegov pomoćnik pridržavao zakonske procedure.

Iako ministar tvrdi da je Šegon vlasništvo nad svojim tvrtkama prenio na odvjetnički ured, na stranicama sudskog registra vidljivo je da tvrtkama upravlja Šegonov sin, što nam je i on sam potvrdio u telefonskom razgovoru. "Ja upravljam svim tvrtkama", izjavio je Toni Šegon.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram