Zatvori
Poslovni Puls
14/01/2014

Kopenhagen, Amsterdam i Beč su najbolji "pametni gradovi"

Kopenhagen, Amsterdam i Beč zauzeli su prva tri mjesta među 'pametnim gradovima'/'smart cities' u svijetu koji uz pomoć inovativnih tehnologija na inteligentan i efikasan način koriste postojeće resurse kako bi smanjili troškove i potrošnju energije te proširili ponudu usluga i povisili kvalitetu života građana...

Takav poredak 'pametnih gradova' proizašao je iz najnovijeg istraživanja američkog klimatskog stratega Boyda Cohena o čemu su danas izvijestili iz zagrebačkog Kontaktnog ureda Grada Beča.

Iz tog ureda ističu i da je Beč ove godine na toj listi napredovao sa lanjskog 4. na 3. mjesto zahvaljujući prvenstveno pokretanju nove institucije za urbane strategije i tehnologije "TINA Vienna", povećanju broja postaja za napajanje električnih automobila na 400, poticanju ugradnje solarnih panela u privatnim kućanstvima te razvoju novog medijskog, znanstvenog i tehnološkog centra u bečkom Neu Marxu.

Među prvih deset 'najpametnijih gradova' osim navednih još su i Barcelona, Pariz, Stockholm, London, Hamburg, Berlin i Helsinki, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram