Zatvori
Poslovni Puls
16/01/2014

Hrvatski inozemni dug dosegnuo 104 posto BDP-a!

Ukupna zaduženost Hrvatske prema inozemstvu je, prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), za prvu polovicu prošle godine 46,2 milijarde eura, rekao je ministar financija Slavko Linić na današnjoj Vladinoj sjednici...

Na današnjoj vladinoj sjednici prihvaćena je polugodišnja informacija HNB-a o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike.

Linić je istaknuo da u taj iznos, koji doseže 104 posto BDP-a, ulaze dugovi države, banaka, poduzeća i građana. HNB je, kazao je Linić, poduzimao niz mjera za osiguranje likvidnosti u čemu je i uspio, ali unatoč tome kreditna aktivnost banaka nije oživljena na što je utjecala mala potražnja građana i gospodarstva, usporedo s pojačanim oprezom bankara, prenosi HRT.

HNB-ovo izvješće, po riječima ministra financija, pokazuje da je bankarski sustav u Hrvatskoj stabilan, iako mu prihodi padaju, a da rezerve HNB-a iznose 12 milijardi eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram