Zatvori
Poslovni Puls
16/01/2014

"Najbolesnija" zemlja članica preuzela predsjedanje EU-om

Grčka je postala simbol idržljivosti Europe, a u prvome polugodištu 2014. usredotočit će se na završetak integracije europskoga tržišta, jačanju eura i završavanju bankovne unije, rekao je grčki premijer Antonis Samaras koji je u Strasbourgu preuzeo predsjedanje Europskom unijom...

Prioritet grčkog predsjedanja bit će poticanje financiranja realne ekonomije, posebno malih i srednjih poduzeća, rekao je.

Pitanje ilegalne migracije treba rješavati sveobuhvatnim planom koji će uključivati i solidarnost i zaštitu granica i pravedniju raspodjelu odgovornosti među članicama EU-a, kao i mjere vraćanja migranata. Nužna je i borba protiv trgovine ljudima, rekao je.

Grčka će tijekom polugodišnjeg predsjedanja EU-om pokušati ojačati pomorski prijevoz Unije, te tražiti nove načine zadovoljavanja energetskih potreba, među ostalima i iz podmorskih izvora, najavio je grčki premijer.

Grčka je počela izlaziti iz krize, kaže Samaras. Grčka je preživjela, rješava svoje probleme i dolazi na put fiskalnoga zdravlja i obnove. Upamtite primjer moje zemlje. Grčka je trpjela i još tripi, ali sad smo stali na noge, ponosni smo, držimo se i vraćamo u normalu. Time svima dokazujemo da Europa funkcionira, da će Europa uspjeti. Obranom sebe mi smo obranili i budućnost Europe, rekao je grčki premijer na početku grčkoga polugodišnjeg predsjedanja Unijom, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram