Zatvori
Poslovni Puls
20/01/2014

Amazon osmislio revolucionarno "predviđanje" vaše sljedeće kupovine

Internetsa trgovina Amazon podnijela je pomalo bizaran zahtjev za patent. On se odnosi na, kako smatraju u Amazonu, revolucionaran način dostave robe do potrošača...

Naime, Amazon namjerava ubuduće slati proizvode kupcima i prije nego što su ih naručili. Predviđat će gdje će se i koliko robe kupiti, pa će kupcu roba biti praktički pred vratima i prije nego je pomislio kupiti je.

Iako je patentna prijava tek sada otkrivena, podnesena je još 2012. godine i opisana kao metoda "anticipirane dostave".

Ideja je da se na minimum svede uključenost ljudskog faktora kod predviđanja distribucije, nego se na statističkoj bazi roba počinje slati u određena područja s kojih se očekuje narudžba. Kad narudžba stigne, roba ne mora na put oko svijeta, nego se praktički dostavlja iz susjedstva, piše Wall Street Journal.

Naravno, neće se sva roba dostavljati na ovaj način. Slanje robe u određena geografska područja određivat će se prema povijesnim podacima i profilima navika kupaca koji su sličnu robu pregledavali ili prethodno kupovali u on-line trgovini.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram