Zatvori
Poslovni Puls
23/01/2014

Pelješac bilježi najbolje turističke rezultate u svojoj povijesti

Poluotok Pelješac je u prošloj godini zabilježio nabolje turističke rezultate do sada - na području turističkih zajednica općina Orebić, Trpanj, Ston i Janjina boravilo je 153,5 tisuća gostiju i zabilježeno gotovo 1,2 milijuna noćenja...

To je u dolascima porast u odnosu na 2012. što je u dolascima 6,5 posto, a u noćenjima 7,5 posto više nego u 2012. godini, podaci su Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Gosti su se u prosjeku na odmoru zadržavali 7,7 dana, a strani su gosti s ostvarenih 1,09 milijuna noćenja u ukupnim noćenjima na poluotoku imali udio od 93,3 posto. Najviše je bilo Poljaka i Čeha, a slijede Nijemci i turisti iz Bosne i Hercegovine.

U odnosu na 2012. godinu najveći porast prometa od 10 posto bilježi općina Orebić, u stonskoj je promet bio veći za 8 posto, a u janjinskoj općini 3 posto. Jedino je u općini Trpanj zabilježen pad od 6 posto.

Većina peljeških gostiju, njih više od 42 posto boravilo je u privatnom smještaju, zatim u kampovima, hotelima, turističkim naseljima i u kućama za odmor.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram