Zatvori
Jasmin Hadzic
24/01/2014

INTERVJU: Bojan Bernik - prodao je portal Styriji, a sada juriša u nove projekte

Za mladog hrvatskog poduzetnika Bojana Bernika mnogi su čuli po prvi put ovih dana nakon što je Styria preuzela njegov Jelovnik.hr projekt...

Bojanova tvrtka razvijala je projekt Jelovnik.hr prije nego što je u priču ušla Styria (Večernji list, 24sata) i Bojanu predala "ponudu koja se ne odbija".

- INTERVJU: Bojan Bernik, mladi internet poduzetnik s projektima 1klik.hr i Automobili.hr

Bernik, web poduzetnik s bogatim iskustvom, koji u svom vlasništvu ima i news agregator 1klik.hr te tražilicu automobila Automobili.hr nije nam otkrio koliko je zaradio na prodaji svog servisa za online naručivanje hrane, ali nam je poklonio nekoliko minuta svog vremena i odgovorio na nekoliko pitanja...

Kako je došlo do Styrijinog preuzimanja tvog projekta Jelovnik.hr?

Styrija je pokazala interes za širenjem svog poslovanja u smjeru servisa koji imaju drugačiji poslovni model od same prodaje oglasnog prostora. Jelovnik se savršeno uklapao u njihov portfelj i zbog toga smo se nakon nekoliko mjeseci pregovora dogovorili na obostrano zadovoljstvo.

Misliš li da su Hrvati spremni za online naručivanje hrane? Imamo dojam da nam je još uvijek jednostavnije okrenuti broj telefona i naručiti "jednu miješanu"...

Tržište online naručivanja hrane po mom će mišljenju potpuno zaživjeti pojavom mobilnih aplikacija unutar sljedećih godinu dana. Navike korisnika se brzo mijenjaju, za 10-ak godina ćemo gledati u naručivanje putem telefona kao što danas gledamo na tipkanje pisaćom mašinom.

jelovnik_v

Možeš li nam objasniti poslovni model za Jelovnik.hr i slične servise za online narudžbu hrane?

Poslovni model se temelji na proviziji od narudžbi koje idu preko samog servisa. To je najbolji poslovni model jer se zarađuje tek kada se ostvari neki posao, što je svima u interesu i restorani nemaju nikakav rizik za ulazak u takvu vrstu suradnje.

Jeste li imali problema s "lažnim" narudžbama?

Lažne narudžbe u online naručivanju događaju se rjeđe nego kada se naručuje preko telefona jer se u sustavu vidi kada je netko ranije naručivao i samim time imamo sigurnost da se radi o legitimnoj narudžbi.

Ima li Styria znanje i resurse da Jelovnik.hr postane uvjerljivi lider na hrvatskom tržištu?

Pratim poslovanje Styrije već godinama i uspješno surađujem s različitim osobama koje tamo rade. Osobno sam se uvjerio da imaju kvalitetne ljude koji se maksimalno trude stvoriti dodatnu vrijednost što je i vidljivo iz njihovih rezultata. Vjerujem da svaki projekt na kojem rade vrlo brzo postane vrhunski, stoga isto očekujem da će se dogoditi i s Jelovnikom.

Tehnički razvoj Jelovnika odradila je tvrtka iz BiH, Leftor, kako je došlo do te suradnje?

Tvrtka Leftor je radila na mom portalu Automobili.hr, te smo se tako "upoznali". Kristijan Smiljanić i Tanja Madžarević u BiH vode bratski portal Tanjir.ba koji izgledom i funkcionalnostima izgleda isto kao Jelovnik.hr. Naš partnerski odnos je odlično funkcionirao od pokretanja projekta do Styrijine akvizicije, tako da smo svi zadovoljni odrađenim poslom.

 Razvijaš i projekte 1klik.hr i Automobili.hr - koliko si zadovoljan s njima?

1klik.hr odlično napreduje, trenutno je prešao brojku od 200.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno, tj. 15.000 dnevno. U pripremi su verzija za SAD pod nazivom NewsBookmarks.com i za Srbiju SveNovosti.com. Portal Automobili.hr je u prosincu 2013.g. postao najposjećeniji automobilski portal u Hrvatskoj prema istraživanju Gemius Audience. U planu je redizajn, a očekujemo i daljnji rast posjećenosti.

Planiraš li neke potpuno nove internetske projekte?

Upravo radim na 3 potpuno nova projekta, ovo će biti zanimljiva i jako izazovna godina za mene i moj tim u firmi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram