Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2014

ZIP inkubator predstavio novu generaciju hrvatskih startup tvrtki

U ZIP.Events prostoru u zgradi Sveučilišta u Zagrebu održan je treći ZIP MasterClass, projekt Zagrebačkog inkubatora poduzetništva kojemu je Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu osiguralo podršku...

Događaj je otvorio Ivo Špigel, jedan od osnivača Zagrebačkog inkubatora poduzetništva koji je najavio 4. generaciju ZIPa nakon čega je održano predavanje jednog od poznatih mentora i savjetnika investicijskog fonda 500Startups, Vitalya Golomba. Nakon predavanja uslijedila su pitanja prisutnih koji su pokazali velik interes za teme dizajna i korisničkog iskustva u digitalnim tehnologijama, tzv. „UI“ i „UX“, što je na današnjem tržištu nerijetko presudno za tržišni uspjeh projekata i proizvoda.

Uz predavanje, predstavila se i 4. generacija Zagrebačkog inkubatora poduzetništva koja je ovaj tjedan započela s programom.

Šest je timova koji su ušli u ZIP program:

Bithub – pruža način za praćenje korisnika na više društvenih mreža i vezanje njihovih aktivnosti u jedan profil, prikupljanjem korisničkih aktivnosti vezanih uz brand.

Hockey Coach Vision – intuitivni softver za trenere hokeja.

Minicloudbox – infrastrukturno IT rješenje, koncipirano za malo i srednje poduzetništvo. Osigurava vlastito rješenje u oblaku, smješteno u sigurnosti vašeg ureda.

SpotXplorer – online servis namijenjen turističkim i uslužnim djelatnostima za jednostavno kreiranje personalizirane turističke ponude kako bi se potencijalnom gostu dalo što kvalitetniju informaciju prije, za vrijeme i poslije boravka na željenoj lokaciji.

Sporttourism.com – međunarodni pružatelj usluga rezervacije sportsko rekreativnih aktivnosti. Sadržava kompletnu ponudu kvalitetnih programa sportskih aktivnosti na jednom mjestu.

Stikeestore - online platforma za prodaju i distribuciju brendiranih i dizajnerskih naljepnica.

Novi timovi pridružili su se timovima treće ZIP generacije koji su krenuli kroz program, radionice, te upoznavanje s mentorskom mrežom domaćih i svjetskih stručnjaka koja je jedna od najvažnijih vrijednosti koju dobivaju sudionici ZIPovog inkubatorskog programa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram