Zatvori
Poslovni Puls
25/01/2014

Srbijanski ministar gospodarstva podnio ostavku jer nije dobio podršku za reforme

Srbija će 2014. imati prijevremene izbore, stajalište je vladajuće Srpske napredne stranke. Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučića izjavio je na izbornoj skupštini naprednjaka kako je vrijeme da se provjeri volja naroda...

"Sutra ću na sjednici predsjedništva stranke predložiti da provjerimo volju naroda. Ako predsjedništvo pristane, bit će to najteža borba i kampanja. Moramo pokazati da se razlikujemo od svih drugih na političkoj sceni", rekao je Vučić. Potpredsjednik SNS-a i predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović očekuje da će izbori biti održani kad i izbori za Skupštinu Beograda, koji su raspisani za 16. ožujka.

Vučić je naglasio da je "Srbija danas izvor političke stabilnosti u regiji", ali i istaknuo da su državi potrebne ozbiljne reforme i jačanje privatnog sektora. Najavio je kadrovske promjene i u vrhu SNS-a. Vučić je jedini kandidat za predsjednika na današnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini, a očekuje se da će dobiti potporu oko 4.000 izaslanika, čime će učvrstiti svoje mjesto na vrhu stranke.

Srbijanski ministar gospodarstva podnio ostavku

U međuvremenu je iz srbijaanskog Ministarstva gospodarstva priopćeno da je ministar gospodarstva Saša Radulović podnio ostavku zbog nedostatne političke volje da se provedu ekonomske reforme. Njegovu ostavku prethodnih su dana prosvjedima i jednosatnim štrajkom upozorenja tražili vodeći sindikati. Radulović je još ranije najavio da ne želi biti ministar ukoliko Skupština Srbije ne usvoji Zakon o radu i prateći paket zakona - o privatizaciji i stečaju. Inače, srbijanski mediji već duže vrijeme pišu o sukobu Aleksandra Vučića i Radulovića kojega podpiru ekonomisti.

Prema istraživanju javnog mišljenja u Srbijji provedenom u prosincu prošle godine - za Vučićev SNS bi glasovalo 45% birača. Sve ostale stranke, koje mogu preći izborni prag dobile bi ukupno 38% glasova, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram