Zatvori
Poslovni Puls
27/01/2014

Na pomolu još već afera: NSA je umiješana i u industrijsku špijunažu

Američka Nacionalna agencija za sigurnost umiješana je u industrijsku špijunažu i "zgrabit" će bilo koju tajnu informaciju do koje može doći bez obzira na njezinu vrijednost i težinu za državnu sigurnost, rekao je bivši zaposlenik NSA Edward Snowden za njemačku tv ARD...

U tekstu objavljenom prije intervjua s bivšim zaposlenikom NSA, ARD je u nedjelju citirao Snowdena koji je kazao kako ta agencija nema ograničenja u špijunaži kada su posrijedi pitanja od državne sigurnosti, navevši kao primjer njemačku tvrtku Siemens koja je jedan od njezinih ciljeva.

"Ako u Siemensu postoje informacije korisne za američke nacionalne interese, pa čak i ako nisu povezane s nacionalnom sigurnošću, one će biti iskorištene", rekao je Snowden za njemačku tv mrežu. Izjavio je i da više ne posjeduje nikakve dokumente ili informacije o aktivnostima NSA te da je sve što je posjedovao već iznio novinarima, kao i da nema utjecaja na njihovo objavljivanje, prenosi ARD.

Snowdenove izjave o umiješanosti NSA u industrijsku špijunažu uslijedile su pošto je New York Times početkom mjeseca izvijestio da je ta agencija instalirala software u gotovo 100.000 kompjutora diljem svijeta te ih može staviti pod nadzor, ali i stvoriti mogućnosti za cybernapade.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram