Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2014

Bez posla rekordnih 3,3 milijuna Francuza

Broj registriranih nezaposlenih u Francuskoj dosegnuo je u prosincu rekordnih 3,3 milijuna, objavila je vlada...

Broj građana koji traže posao uvećan je za 10.200, objavilo je jučer ministarstvo rada. Ako se uzmu u obzir i zaposleni s nepunim radnim vremenom, broj nezaposlenih porastao je na 4,89 milijuna, što je također rekordan broj.

Blagi pad broja nezaposlenih u listopadu potpirio je nadu da se Francuska izvlači iz višegodišnje krize na tržištu rada.

Predsjednik Francois Hollande ustvrdio je u studenome da je ispunio izborno obećanje o zaustavljanju rasta nezaposlenosti do kraja 2013.

Unatoč sumornim brojkama, Hollande je kazao se da nezaposlenost stabilizirala, dodajući ipak da "to nije dovoljno".

Prema priopćenju ministarstva rada, prosječno tromjesečno povećanje broja nezaposlenih usporilo je s 33.000 na početku prošle godine na 2.500 na kraju 2013.

"Inverzija krivulje nezaposlenosti za sve dobne skupine nije postignuta u posljednjem tromjesčju, iako smo bili vrlo blizu", priopćili su iz ministarstva.

Navode tako da je broj nezaposlenih u dobnoj skupini do 25 godina u stalnom padu već više od osam mjeseci. Smanjuje se i u dobnoj skupini između 25 i 50 godina, ali ne i u skupini građana starijih od 50 godina, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram