Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2014

Broj nezaposlenih u Hrvatskoj veći od 378 tisuća! Od početka godine izgubljeno 15.000 radnih mjesta...

Dnevna statistika objavljena na web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) otkriva kako broj nezaposlenih u Hrvatskoj i dalje raste velikom brzinom...

U Hrvatskoj je bez posla nešto više od 378 tisuća ljudi. Time je nastavljen neprekidni rast nezaposlenosti koji traje još od rujna mjeseca prošle godine.

Očito je da će ukupan broj nezaposlenih na kraju siječnja značajno premašiti prošlogodišnju brojku od 372.000 nezaposlenih u istom mjesecu.

“S obzirom da u godini pred nama očekujemo stagnaciju gospodarstva očekujemo i nastavak nepovoljne situacije na tržištu rada. Naime, u prvim mjesecima očekujemo nastavak rasta broja nezaposlenih i stope nezaposlenosti, no s dolaskom proljetnih mjeseci i početkom predsezone očekujemo da bi broj nezaposlenih trebao početi padati pod utjecajem sezonskog zapošljavanja. Međutim, uz izostanak značajnijeg rasta gospodarstva i oporavka realnog sektora nezaposlenost bi se mogla zadržati na razmjerno visokoj razini”, objavili su nedavno analitičari Raiffisenbanka.

Donedavni prvi čovjek HT-a Ivica Mudrinić upozorio je kako je moguće da ćemo na proljeće svjedočiti brojci od 400.000 nezaposlenih osoba i to zbog iznimno teškog stanja u hrvatskom gospodarstvu.

Od početka godine izgubljeno je oko 15.000 radnih mjesta.

 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram