Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2014

Ericsson Nikola Tesla dobio veliki posao u Armeniji

Vlada Republike Armenije i Centar za upravljanje inozemnim financijskim projektima armenskog Ministarstva financija izabrali su hrvatsku kompaniju Ericsson Nikola Tesla za isporuku i implementaciju umreženog informacijskog sustava zdravstvene skrbi u Armeniji, izvjestili su iz te kompanije...

Ovaj pilot projekt ima za cilj modernizaciju zdravstvenog sustava implementacijom suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija s ciljem poboljšanja kvalitetejavnog zdravstva i većeg zadovoljstva građana sustavom zdravstvene skrbi, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Implementacija umreženog informacijskog sustava zdravstvene skrbi uključuje i izvedbu središnjeg bolničkog informacijskog sustava i središnjeg zdravstvenog ujedinjenog sustava.

Pilot projekt, za koji se predviđa trajanje od 95 tjedana, uključivat će šest zdravstvenih subjekata (bolnica i osiguravajućih društava). Riječ je o privatnom rješenju u oblaku koje omogućuje daljnje širenje.

Direktor jedinice za implementaciju infrastrukture eUpravljanja (EKENG CJSC) u Armeniji Arthur Ghulyan kazao je kako implementacija ovog projekta zahtijeva sveopću modernizaciju zdravstvenog sustava Armenije implementacijom suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija koje osiguravaju visokokvalitetne, pouzdane, dostupne i troškovno učinkovite medicinske usluge.

Trenutačno, EKENG CJSC i Ericsson Nikola Tesla zajednički implementiraju projekt umreženog informacijskog sustava zdravstvene skrbi u Armeniji.

Predsjednik Ericssonove regije Sjeverna Europa i Srednja Azija Robert Puškarić kazao je kako eUmreženi informacijski sustav zdravstvene skrbi jedno od najvažnijih infrastrukturnih rješenja koje osigurava integritet zdravstvenih informacija i učinkovito korištenje na nacionalnoj razini.

ICT sektor podupire digitalnu transformaciju zdravstvenog sustava širom svijeta već više od 15 godina i vidljivo je da eZdravstvo može poboljšati kvalitetu i pravičnost zdravstvenih usluga, navodi se.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević istaknula je kako su njihovi stručnjaci uložili mnogo znanja, iskustva i inovativnog pristupa u stvaranje i razvoj sustava eZdravstva i prepoznati su kao pokretač ovog područja u našoj globalnoj organizaciji, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram