Zatvori
Poslovni Puls
30/01/2014

Uhićen čelnik tvrtke koja je trebala kupiti HŽ Cargo!

POVEZANE OBJAVE:

Gruia Stoica priveden je sinoć u Bukureštu na ispitivanje u nacionalno ravnateljstvo za borbu protiv korupcije (DNA), javio rumunjski portal Mediafax. ..

Tužitelji su za Stoicu zatražili mjesec dana pritvora jer se ranije nije odazvao na saslušanje. Istražiteljima je tvrdio da nije u Bukureštu, ali oni su ga u srijedu pronašli na kućnoj adresi. Sumnjiči ga se da je s tri milijuna eura potplatio odvjetnika Doru Bostinu kako bi saznao koju cijenu rumunjska državna željeznička kompanija za prijevoz tereta CFR Marfa nudi za posao prijevoza ugljena za rumunjsku energetsku kompaniju Complexul Energetic Oltenia. Stoica je potom ponudio nižu cijenu i pobijedio na natječaju za taj posao vrijedan 48 milijuna eura.

Vlada je na dašnjoj sjednici i službeno odustala od prodaje 75% udjela u HŽ Cargu. I na samom početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović komentirao je tu temu, rekavši: Inače, jučer je u Bukureštu priveden predsjednik uprave Grampeta. Na to se dovezao ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, rekavši: Da, zbog nečega.

Podsjetimo, nakon što je objavljeno da se odustaje od prodaje udjela Grampet grupi, iz te su rumunjske grupe poručili kako su šokirani takvom odlukom, te da to pokazuje nedostatak poštovanja prema investitoru, prenosi HRT.

Foto:DigiSport.ro

 

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram