Zatvori
Poslovni Puls
31/01/2014

Milanović: Šegon mora otići, ali ne mislim da tu ima elemenata kaznenog djela

Premijer Zoran Milanović, gostujući u Dnevniku Nove TV, najavio je smjenu Branka Šegona, pomoćnika ministra finacija Slavka Linića. Rekao je da više nema povjerenja u tog čovjeka te da se tako nitko nije ponašao u njegovoj Vladi...

"Radi se o čovjeka koji je iskoristio svoju poziciju da pomogne sebi, tako se nitko u našoj Vladi nije ponašao. Standardi su dosta visoki i to tako ne može ići", kazao je Milanović.

"S obzirom da u dva tjedna taj pomoćnik ministra nije smatrao da je u biti neovlašteno trgovao političkim kapitalom i ugledom SDP-a, a ni ministar se baš nije jasno očitovao, mene ne zanima mišljenje Povjerenstva za sukob interesa jer mi moralni kriterij ne postavlja povjerenstvo", poručio je, ponovivši kako ne misli da u "slučaju Šegon" ima elemenata kaznenog djela.

Na pitanje je li o tome razgovarao s ministrom Linićem, Milanović je odgovorio da su razgovarali, ali kratko. Očekujem da ministar nešto poduzme. Ako on neće, onda ću ja, poručio je. Milanović je naglasio kako ne očekuje da će ministar financija Slavko Linić stati uz Šegona i napustiti Vladu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram