Zatvori
Poslovni Puls
31/01/2014

Satya Nadella je novi izvršni direktor Microsofta?

Satya Nadella postati će novi direktor Microsofta, a spekulira se da će i zamijeniti Billa Gatesa na poziciji predsjedavajućeg Microsofta, izvještava Bloomberg...

Nadella se nalazi u Microsoftu već 20 godina i često se spominjao kao kandidat za preuzimanje funkcije predsjedavajućeg.

Prije nedavne reorganizacije upravljačkog dijela Microsofta, Nadella je vodio kompanijske poslove vezane za računalne servere i alate. Također je radio i na istraživanju i razvoju on line usluga, a bio je i potpredsjednik poslovnog odjeljenja.

Bloomberg izvještava da bi Gatesov odlazak sa mjesta predsjedavajućeg upravnog odbora bio logičan. Teorijski, Nadella bi vjerojatno želio da ga dvojica prethodnika ( predsjedavajući Gates i izvršni direktor Steve Ballmer) kontroliraju kao članovi upravnog odbora, dodaje Bloomberg.

Microsoft je počeo potragu za novim direktorom u kolovozu prošle godine kada je Ballmer najavio svoje umirovljenje. Od tada, nagovještavalo se nekoliko imena za Ballmerovu zamjenu, uključujući izvršnog direktora Forda Alana Mulallya koji je kasnije javno negirao preuzimanje pozicije izvršnog direktora u Microsoftu.

Pored njega, kao rješenja spominjali su se interni kandidati Tony Bates, potpredsjednik poslovnog razvoja i Stephen Elop, bivši izvršni direktor Nokie koji je sa Nokiom postao član Microsofta nakon kupoprodaje.

Prve reakcije na potencijalno Nadellino angažiranje izgledaju prilično pozitivno, zaključuje se u Bloombergovom izvještaju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram