Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2014

Agrokor još uvijek u pregovorima oko preuzimanja Mercatora

Agrokor i dalje nastavlja pregovore o preuzimanju Mercatora iako je u petak istekao prijelomni datum do kojega je trebalo doći do sporazuma o restrukturiranju Mercatorovih dugova, što je preduvjet za zaključenje cijelog posla, navodi u subotu ljubljansko "Delo"...

U petak se ništa bitno nije dogodilo, što znači da Agrokor "očito ostaje u igri" za preuzimanje slovenske tvrtke, a pregovori s bankama se nastavljaju, navodi list.

"Pravno se ništa nije promijenilo, Agrokor nastavlja pregovore, a rok za dogovor o restrukturiranju Mercatorovih dugova sada je produžen iako produžavanje roka ne koristi nikome, a ponajmanje većim vlasnicima Mercatora", rekao je za "Delo" izvor blizak prodajnom procesu.

Izvor dodaje da Agrokor i dalje, sve do 31. ožujka kada završava konačni rok za transakciju, odnosno prijenos 53 posto Mercatorovih dionica na Agrokor, ima po kupoprodajnom ugovoru mogućnost za odustajanje od posla ako bi uvjeti banaka za restrukturiranje Mercatorovih dugova za njega bilo neprihvatljivi.

Kraće produženje roka za dogovor o restrukturiranju Mercatorovih dugova predložio je sam Agrokor, navodi "Delo".

List ocjenjuje da to govori da je zaključivanje cijelog posla možda ipak na vidiku jer se je Agrokor do petka, zbog neslaganja banaka oko uvjeta restrukturiranja, mogao po kupoprodajnom ugovoru "elegantno izvući" iz cijele operacije bez plaćanja penala od 18 milijuna eura.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram