Zatvori
Poslovni Puls
03/02/2014

Hotelski lanac Starwood pokrenuo prvu marketinšku kampanju na Instagramu

Američka hotelska grupacija Starwood Hotels&Resorts, s kojom surađuje i zagrebačka hotelska kompanija HUP-Zagreb, krenula je s reklamnom kampanjom na društvenoj mreži Instagram, što je prvo oglašavanje nekog hotelskog brenda na toj mreži, prenosi danas svjetski hotelski portal 4Hoteliers...

Oglašavanje provodi Starwoodov program lojalnosti Starwood Preferred Guest koristeći postojeće Instagram fotografije Starwoodovih brendova, promovirajući ih kod postojećih korisnika usluga tih brendova te potičući na to one koji to još nisu činili.

Riječ je o tzv. vizualnim oglasima koje pomoćnik direktora Starwooda za društvene medije Abbey Reider označava i "slijedećom velikom stvari u oglašavanju" čemu pogoduje i mreža Instagram na kojoj je objavljivanje fotografija osnova komuniciranja i što se odlično poklapa sa željama putnika/turista da svoja iskustva s putovanja podijele s drugima.

Kako to najčešće rade putem mobilnih uređaja (pametnih telefona), u Starwoodu smatraju da se time otvara novi kanal i za hotelsko tržište i potrošnju gostiju.

Stoga Instagram postaje jedan od glavnih Starwood-ovih društvenih kanala za prezentaciju devet brendova tog lanca, a stručnjaci ističu i da to zasigurno nije posljednji veliki hotelski brend čije se kampanje kreću prema Instagramu.

Time se Starwood odlično uklapa i u već postojeću inicijativu u svjetskom turizmu tzv. digitalni turizam think tank u sklopu koje se za turizam u digitalnom marketingu traže najbolje prakse.

Od ukupno devet brendova Starwood lanca (Westin, Sheraton, Four Points by Sheraton, The Luxury Collection, W Hotels, St. Regis, Le Méridien, Aloft, Vision of W Hotels i Element by Westin) u Hrvatskoj pod okriljem hotelske grupacije HUP-Zagreb posluju tri - Westin, Sheraton i Four Points by Sheraton koja u nazivu nose i tri zagrebačka hotela, dok je u Splitu prisutan brend Le Méridien u hotelu Lav, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram