Zatvori
Poslovni Puls
03/02/2014

Tonino Picula u borbi za jeftiniju dostavu za online shopping iz Hrvatske

Iako je Hrvatska odnedavna članica Europske unije, internetski prodavači, najčešće britanski, to ne prepoznaju i naplaćuju dostavu po skupljoj tarifi, tvrdi hrvatski europarlamentarac Tonino Picula...

Picula je to pitanje postavio i Europskoj komisiji, priopćeno je iz Piculina ureda. Prema dostupnim podacima, kaže Picula, "u Hrvatskoj se 64 posto ljudi služi internetom. Putem interneta kupuje 23 posto potrošača, što je manje od EU-ova prosjeka od 45 posto", a razlog tomu su, uz osjećaj nesigurnosti, i "visoki troškovi dostave jer prodavači ne prepoznaju Hrvatsku kao članicu EU-a".

Europski će parlament danas na plenarnoj sjednici u Strasbourgu raspravljati o integriranom tržištu dostave paketa kao poticaju rasta elektroničke trgovine, a Piculino je pitanje: "Koje će mjere Komisija poduzeti radi dodatne zaštite hrvatskih potrošača i ostvarenja ravnopravnog statusa?".

Otklanjanje nepovjerenja potrošača uz poboljšanu kvalitetu pristupa preduvjeti su daljnjeg razvoja online trgovanja, a i Europska komisija to je postavila kao jedan od ciljeva.

Europski povjerenik za zaštitu potrošača je hrvatski političar Neven Mimica.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram