Zatvori
Poslovni Puls
04/02/2014

Jamstveni fond za prerađivačku industriju bit će povećan na 40 milijuna kuna

Jamstveni fond za prerađivačku industriju u 2014. bit će povećan s 18 na 40 milijuna kuna. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak pozvao je predstavnike županija da se jave na natječaj za dodjelu sredstava...

Realizacija programa Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije trebala bi pridonijeti jačanju konkurentnosti hrvatske prerađivačke industrije, rastu proizvodnje, porastu zapošljavanja i izvoza, kroz poticanje komercijalizacije istraživačkih rezultata, transfera znanja i tehnologija.

Sredstva jamstvenog fonda namijenjena su za izdavanje jamstava u sektorima prerađivačke industrije koji su u nadležnosti Ministarstva gospodarstva ili za koje ono sudjeluje u politici razvoja (drvno-prerađivačka i prehrambena industrija).

Sredstva jamstvenog fonda plasirat će se kao jamstvo bankovnih kredita poslovnih subjekata (obrta, malih i srednjih poduzetnicima), preko županijske garancijske/razvojne agencije registrirane u Republici Hrvatskoj, s kojom županija sklapa ugovor, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram