Zatvori
Poslovni Puls
06/02/2014

Turska vlada protiv društvenih mreža: Donesen zakon o kontroli interenta

Turski parlament izglasovao je zakon koji će pooštriti kontrolu interneta. Omogućit će da vlasti blokiraju određene internetske stranice bez sudskog odobrenja, a pružitelji usluga morat će pohranjivati podatke o aktivnostima korisnika za posljednje dvije godine te ih učiniti dostupnim vlastima...

Opozicija se usprotivila zakonu, ocjenjujući da je to napad na slobodu izražavanja, prenosi BBC. U Turskoj je pristup internetu već ograničen, a tisuće stranica su blokirane.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan kritičan je prema internetu. Smatra da su društvene mreže "najgora napast za društvo". To je i razumljivo budući da su se antivladini prosvjednici prošle godine okupljali i dijelili informacije putem Twittera i Facebooka.

Nove restriktivne mjere prihvaćene su nakon višesatne rasprave u parlamentu gdje Erdoganova stranka ima 319 od 550 zastupnika, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram