Zatvori
Poslovni Puls
10/02/2014

Nakon velikih nereda i prosvjeda ulagači će dodatno izbjegavati BiH

Ekonomski analitičar Erol Mujanović izjavio kako će nakon posljednjih prosvjeda i nereda u nekoliko bosansko - hercegovačkih gradova inozemni investitori još manje biti zainteresirani za ulaganja u BiH...

“Poruke nakon prosvjeda i nereda tijekom zadnjih nekoliko dana diljem Bosne i Hercegovine u svijetu su shvaćene na jedan negativan način. Strani investitori sada su još više skeptični oko ulaganja u BiH jer su iz BiH u svijet otišle zabrinjavajuće scene. Kada stranci vide da se pali imovina i da je klima za ulaganje nesigurna, onda ne žele ulagati u takvu zemlju. Strani investitori žele sigurnost za svoja ulaganja”, rekao je Mujanović, prenose bosansko - hercegovački mediji.

Podsjeća da je BiH i ranije imala imidž zemlje koja ima vrlo loše i nepovoljne uvjete za ulaganja. Smatra kako vlasti u BiH sada moraju pokrenuti potrebne procese kako bi BiH poboljšala navedene uvjete i ambijent za strana ulaganja.

“Sigurno je da ovakvim porukama iz BiH samo tjeramo strane investitore. BiH ima jedan od najnižih kreditnih rejtinga u regiji i vrlo lošu klimu i uvjete za ulaganja. To se mora pod hitno mijenjati kako bi bili zemlja u koju stranci žele ulagati svoj novac”, ocijenio je ovaj ekonomski analitičar.

Prema njegovom mišljenju, velika šteta će biti nanesena i svakim neradnim danom.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram