Zatvori
Poslovni Puls
11/02/2014

Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada počela s radom

Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada počela je s radom. Njezina zadaća je pomoći županijskim i gradskih uredima diljem Hrvatske u rješavanju više od 820 tisuća zahtjeva za legalizaciju objekata. Ministrica je pozvala sve one koji su predali prazne zahtjeve da ih nadopune...

"Sad je vrijeme da ponovo posjete svoje arhitekte, svoje geodete, da se rade projekti izvedenog stanja. Mi nikog nećemo odbiti odmah u startu. Međutim u času kad dođu na rješavanje, dobit će 30 dana za dopunu zahtjeva i eventualno ćemo to produžiti za još 30 dana", rekla je ministrica Mrak-Taritaš.

Dodala je da će građani čiji su zahtjevi nepotpuni ili prazni, biti pozvani da ih dopune u roku mjesec dana, uz eventualno još jedno produženje na jednak rok, a ako ne iskoriste tu mogućnost, zahtjevi će biti odbijeni.

Prema njezinim riječima, Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada koja je danas počela s radom, pomoći će županijskim i gradskih uredima diljem Hrvatske u rješavanju više od 800 tisuća zahtjeva za legalizaciju pristiglih do 30. lipnja prošle godine, kada je bio rok za njihovo podnošenje.

Prema planu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, do kraja 2015. godine treba biti riješeno 80 posto zahtjeva, ali je ocijenjeno kako to županijski i gradski uredi neće stići učiniti pa je, podsjeća ministrica, zakonom omogućeno osnivanje agencije za legalizaciju.

Do sada je prema podacima Ministarstva pravomoćno riješeno oko 70 tisuća zahtjeva, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram