Zatvori
Poslovni Puls
12/02/2014

Eurostat: Hrvatska ima jedan od najvećih padova industrijske proizvodnje u EU

Sezonski prilagođena industrijska proizvodnja u eurozoni i Europskoj uniji pala je prosincu 2013. u odnosu na prethodni mjesec a Hrvatska je u skupini zemalja koje bilježe najveći pad, pokazale su danas procjene europskog statističkog ureda...

U prosincu je tako sezonski prilagođena industrijska proizvodnja u eurozoni i EU pala za 0,7 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je porasla za revidiranih 1,6 posto u eurozoni odnosno 1,3 posto u EU, izvijestio je Eurostat.

Kako je objavio Eurostat, u Hrvatskoj je industrijska proizvodnja u prosincu pala za 2,4 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je uvećana za 3,1 posto. Hrvatska je tako u skupini zemalja EU-a koje su zabilježile najveći pad proizvodnje na mjesečnoj razini, u kojoj prednjači Estonija, s padom od 5,7 posto. Slijedi Švedska s padom od 2,7 posto te Nizozemska s padom od 2,6 posto.

S druge strane najveći rast industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini zabilježen je u prosincu u Sloveniji, za 2,7 posto, Grčkoj, za 2,6 posto, Portugalu, za 0,7 posto i Velikoj Britaniji, za 0,4 posto, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram