Zatvori
Poslovni Puls
12/02/2014

Slovenski ministar: Ne bi bilo dobro da Agrokor preuzme Mercator

Slovenski ministar za poljoprivredu Dejan Židan smatra da ne bi bilo dobro da trgovinski lanac Mercator preuzme koncern Agrokor...

"Mislim da bi bilo štetno prodati Mercator neposrednom konkurentu koji je u isto vrijeme i proizvođač hrane", izjavio je Židan za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" od srijede.

Agrokor i vlasnici 53 posto Mercatora potpisali su u lipnju prošle godine kupoprodajni ugovor, a o uvjetima prodaje te restrukturiranju Mercatorovih dugova bankama prilikom preuzimanja još se pregovara.

Rok za restrukturiranje Mercatorovih dugova nedavno je produžen do kraja veljače, dok rok za realizaciju kupoprodajnog ugovora istječe krajem ožujka.

Najveći pojedinačni vlasnici Mercatora koji su potpisali ugovor s Agrokorom su Pivovarna Laško (PL) i Nova Ljubljanska banka (NLB), a država preko banaka i kompanija u kojima ima udio kontrolira oko 20 posto dionica Mercatora.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram