Zatvori
Poslovni Puls
12/02/2014

Vipnet pokrenuo "Vip alumni" – jednogodišnji plaćeni program profesionalnog i poslovnog razvoja

Vip alumni program će kandidatima koju su diplomirali u 2013. omogućiti kontinuirani mentorski rad s Vipnetovim menadžerima i rukovoditeljima, profesionalni razvoj uz stručne edukacije te uključivanje u korporativne projekte i razmjenu unutar Telekom Austria Grupe. Ulaskom u program, kandidati će osim razvoja poslovnih i organizacijskih vještina, postati trajnim članovima Vip alumni zajednice i sudjelovati u njenim kasnijim aktivnostima...

Vipnetov jednogodišnji program profesionalnog i poslovnog razvoja osmišljen je s ciljem poticanja pozitivnih trendova koji bi mladima omogućili jednostavnije stjecanje prvog radnog iskustva, čiji je nedostatak velika prepreka njihovu zapošljavanju. Sveobuhvatnost te izražena razvojna komponenta ovog programa alumnije će naučiti kako se snalaziti u različitim poslovnim situacijama te će ih osposobiti za svakodnevne poslovne izazove u međunarodnom okruženju konkurentnog telekom sektora, navodi se u priopćenju.

Priliku da postanu prvi članovi Vip alumni programa dobit će jedanaestero kandidata koji se pokažu najboljima tijekom selekcijskog procesa sastavljenog od tri zahtjevna selekcijska kruga. Alumni će biti raspoređeni u odjele prodaje, marketinga, regulatornih poslova, kontrolinga, planiranja radio-mreže, analize tržišta, odjel poslovnih rješenja i odjel za prijenosnu i IP telekomunikacijsku mrežu. U tim će odjelima imati konkretan opis poslova te će biti uključeni u kreiranje i razvoj projekata od strateške važnosti za Vipnet. Tijekom cijele godine razvoj kandidata pratit će Vipnetov odjel za ljudske resurse, osobni mentor dodijeljen svakom alumniju kao i Vipnetovi rukovoditelji koji će usmjeravati njihov napredak i biti im potpora u ostvarivanju njihovih prvih koraka u poslovnom svijetu.

"Naše brojne aktivnosti u području društveno odgovornog poslovanja ove godine smo odlučili objediniti pod kapom programa koji smo nazvali "Čini pravu stvar". Nakon što smo pokrenuli volontiranje zaposlenika na društveno korisnim projektima za što kompanija daje plaćene slobodne dane, stigli smo i do druge cjeline - edukacije. Budući da statistike nezaposlenosti među mladima u Europi svrstavaju našu zemlju na vrh te neslavne liste, odlučili smo ublažiti ovaj problem. To činimo otvaranjem programa kroz koji će nezaposlene mlade osobe steći praktična poslovna znanja i vještine koje će se idealno nadovezati na njihovo akademsko obrazovanje. Time želimo omogućiti diplomantima da preskoče barijeru pronalaska prvog posla jer kompanije danas sve više daju isključivo priliku kandidatima s određenim poslovnim iskustvom", izjavio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Posebna vrijednost ovog programa leži u činjenici da polaznici po završetku programa trajno ostaju članovi Vip alumni zajednice, a Vipnet će pratiti nastavak njihove karijere te im omogućiti daljnje usavršavanje kroz razne e-learning treninge. Bez obzira na to gdje kasnije gradili svoju karijeru, alumni će u svakom trenu moći tražiti savjet od svojih mentora, a uz stečeno iskustvo, stručno znanje i pismo preporuke, polaznici će dobiti i certifikat za uspješno završen Vip alumni program.

Alumni će imati priliku raditi u visoko motivirajućem, urbanom poslovnom okruženju Vipnetova kampusa, a na raspolaganju će im biti raznoliki sadržaji netipični za hrvatske prilike. Spa centar, fitness dvorane, moderan restoran, nekoliko kafića te kreativnih soba za odmor nude odličan balans između poslovnog i privatnog života, a Vipnetov kampus svojim tehnološkim rješenjima poput široke uporabe NFC tehnologije (plaćanje računa u kafićima i restoranu te upotreba mrežnih printera pomoću mobitela) predstavlja jedan od najnaprednijih poslovnih centara u Hrvatskoj.

"U godinu će dana Vipnet u svakog od kandidata uložiti više od 100 tisuća kuna kroz plaću koja će iznositi 6 tisuća kuna bruto, edukacije, program međunarodne razmjene i ostale dodatne pogodnosti. Proces prijave za Vip alumni program započinje danas i trajat će do 5. ožujka, a prijaviti se mogu svi oni koji su diplomirali u 2013. godini i nemaju radnog iskustva. Zahvaljujući Vipnetovim najmodernijim praksama upravljanja ljudskim potencijalima, alumni će imati rijetku priliku napraviti prve korake u poslovnom svijetu pod budnim okom stručnjaka i uz kontinuirano mentorstvo Vipnetovih menadžera", izjavila je Alis Kaznačić, rukovoditeljica Upravljanja ljudskim potencijalima Vipneta.

Selekcijski proces sastojat će se od tri kruga, a svoj će finale imati u dvodnevnom Centru procjene sastavljenom od rada na konkretnom projektu, rješavanja stvarnih poslovnih problema i prezentacija svojih razultata managementu Vipneta. Ova, za hrvatske prilike inovativna metoda, namijenjena je promatranju reakcija kandidata i njihove sposobnosti snalaženja u različitim, najčešće nepredvidljivim i stresnim poslovnim situacijama.

Kandidati se mogu prijaviti na Vipnetovim stranicama: www.vipnet.hr/vip-alumni

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram