Zatvori
Poslovni Puls
13/02/2014

Zbog teškog zagađenja zraka Peking danas jedva pogodan za život

Zbog teškog zagađenja glavni kineski grad "jedva je pogodan za život", objavili su državni mediji koje prenose da se u Pekingu najmanje jednom tjedno zabilježi kritična razina zagađenja a značajno zagađenje zabilježeno je prošle godine čak 189 dana...

Druga najveća svjetska ekonomija ulaže napore u smanjenje kritičnih razina smoga u zemlji izazvanih desetljećima ubrzanog razvoja zemlje. Smog u nekim kineskim gradovima paralizirao je život, zatvorio škole i zračne luke.

Zagađenje je sve veći razlog za zabrinutost kineskih vođa opsjetnutih stabilnošću zemlje koje pokušavaju umiriti potencijalne prosvjede sve utjecajnijih stanovnika koji se okreću protiv razvoja zemlje pod svaku cijenu. U Pekingu će se ove godine zatvoriti 300 tvornica koje zagađuju.

Prema izvješću pekinških i šangajskih znanstvenika Peking je na 2. mjestu popisa 40 najzagađenijih gradova u svijetu, prenijeli su mediji.

Kineske vlasti će uspostaviti fond od 1,65 milijarda dolara kako bi se borile sa zagađenjem a sveukupno dugoročno planiraju na borbu protiv zagađenja potrošiti gotovo 500 miljiarda dolara, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram