Zatvori
Poslovni Puls
19/02/2014

Od danas u Hrvatskoj dostupan Google Map Maker

Tvrtka Google danas je i u Hrvatskoj predstavila alat za uređivanje Map Maker, koji će i hrvatski korisnici sada moći koristiti za izravno stvaranje novih lokacija te ispravljanje postojećih detalja u usluzi Google Karte...

Cilj je Google Karte učiniti što točnijima i preciznijima uz pomoć lokalnog stanovništva. Korisnici će moći ispraviti ili prilagoditi mjesta na karti, kao i podijeliti informacije o mjestima koja dobro poznaju te time osigurati da karta precizno oslikava svijet oko njih, izvijestili su iz Google Adriatics.

Hrvatska je jedna od sedam zemalja, uz Sloveniju, Estoniju, Latviju, Grčku, Slovačku i Litvu, u kojoj je ovaj alat danas predstavljen.

Koristeći Map Maker lokalni suradnici moći će kreirati nove točke interesa poput kafića i knjižnica, linearne značajke poput cesta, rijeka i staza, kao i granice prostora i obrise građevina. Moći će dodati ili ispraviti detalje na postojećim značajkama, poput radnog vremena dućana ili vrste cestovne površine, dodati biciklističku ili pješačku stazu ili vinsku cestu na dijelovima pojedinih prometnica, maknuti netočne ili nepostojeće i spojiti duplirane značajke i sl.

Međutim, naglašavaju iz Googlea, promjene učinjene na Kartama nisu odmah vidljive, jer se one prije objavljivanja pregledavaju kako bi se smanjila udvostručenja ili moguće neželjene poruke.

Nakon odobrenja, promjene će se pojaviti na Google Kartama, Google Earth i Google Kartama za mobilne uređaje te će biti vidljive korisnicima diljem svijeta.

Iz Googlea podsjećaju kako je usluga Google Karte dostupna na više od 172 domene diljem svijeta, a mjesečno je koristi više od milijardu korisnika. Google Karte pružaju upute za vožnju u 198 zemalja, obuhvaćajući 51 milijun kilometara ceste, pružaju prometne podatke u više od 60 zemalja, uključujući Hrvatsku, i više od 650 gradova.

Također navode kako više od 40 tisuća osoba diljem svijeta svakog mjeseca uređuje Google Karte pomoću alata Google Map Maker.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram