Zatvori
Poslovni Puls
19/02/2014

Toyota razvija bežične punjače za svoje hibridne automobile

Toyota razvija novi, bežični sistem za dopunu baterija u svojim modelima sa električnim i hibridnim Plug-in pogonom. Za početak, probno testiranje u Japanu obuhvatit će tri Plug-in hibridna automobila, a predviđeno je da se u budućnosti bežični punjači nađu u komercijalnoj upotrebi...

Testni primjerci koristit će se svakodnevno u uobičajenim uvjetima, a cilj je da se dođe do informacija kako bežični punjači funkcioniraju u praksi, koliko su laki i praktični za upotrebu i u kojoj mjeri su korisnici njima zadovoljni.

Tehnologija koja se koristi omogućava vozaču da pogonske baterije u svom hibridnom automobilu dopuni na jednostavan način, tako što će parkirati vozilo na točno određenu poziciju ispod koje se u podu nalazi uređaj za bežično punjenje.

To bi trebalo pojednostaviti proceduru punjenja baterija jer više neće biti potrebno da se automobil povezuje sa utičnicom.

Japanski proizvođač za sada nije priopćio kada će se ovaj sistem naći u javnoj upotrebi. Sličnu tehnologiju bežičnih punjača baterija na automobilima razvija i Volvo, koji je ovu tehnologiju već testirao u praksi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram