Zatvori
Poslovni Puls
24/02/2014

Zoran Milanović: Ne treba nam tsunami, već "lagana plima" investicija

U Londonu je u tijeku Financijski forum u organizaciji Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Istaknuto je kako je to prilika za poduzetnike i međunarodne tvrtke da upoznaju jugoistočnu europsku regiju, koju Europska unija naziva Zapadni balkan, ali ujedno - i prilika da upoznaju ulogu koju EBRD ima u toj regiji...

Cilj konferencije je postaviti jugoistočnu Europu kao investicijsku destinaciju. Sudjeluje 6 premijera iz regije, kao i naš premijer Zoran Milanović. Milanović, istaknuto je, kao premijer jedine države koja se ulaskom u EU odvojila od svojih susjeda, predstavlja priliku za političku stabilnost drugih zemalja regije. Hrvatska je, ulaskom u Uniju, povećala atraktivnost cijele regije, rečeno je na konferenciji, prenosi HRT.

Na odvojenim panelima danas će se razgovarati ne samo o međunarodnim investicijama, već i o međuregionalnoj suradnji. Razgovarat će se o regionalnim projektima kao što su cestovni koridori, plinovodi te mogućnosti investiranja u energiju. EBRD, koji je u toj regiji pristuan kroz mnoge projekte - ovim forumom želi ojačati svoju ulogu promotora europskog istoka.

Tijekom svog izlaganja, premijer Milanović istaknuo je kako je Europa svima donijela priliku, ali i - puno posla, dodavši kako je sada vrijeme reformi u Hrvatskoj.

"Nakon svega sto je regija prošla - trebamo stalni priljev investicija. Ne tsunami, vec laganu plimu", kazao je. Milanović je ohrabrio zemlje u regije da nastave s reformama, jer i kad udju u Uniju - ono što slijedi su, kaže, reforme.

Nakon svog izlaganja, premijer je na konferenciji za novinare govorio o budžetu koji treba dobiti zeleno svjetlo EU, rekavši kako "svaki roditelj svom djetetu želi najbolje, pa tako i mi svom budžetu u EU".

Upitan o INA-i, potvrdio je interes Rusije, ali je rekao da postoje interesi i drugih partnera, poput Europske unije i Washingtona, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram