Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2014

Kraj za MtGox - najpoznatiji servis za trgovanje bitcoinima

Japanska trgovinska platforma MtGox isključila je danas internetsku stranicu putem koje su obavljane transakcije digitalnom valutom bitcoinom, navodeći kao razlog tehničke probleme...

U posljednje vrijeme MtGox se suočavao s brojnim tehničkim teškoćama i nedavno su obustavili povlačenje digitalne valute nakon što su primijetili, kako su naveli u priopćenju, "neobičnu aktivnost". Nisu pojasnili prirodu teškoća, ni naveli kada bi platforma mogla biti ponovo uključena.

Transferi prema vanjskim adresama obustavljeni su 7. veljače a iz McGoxa su naveli da su u međuvremenu pronašli "rupu" pomoću koje su lopovi navodili sustav da šalje dvostruko veće iznose od navedenih.

Zbog "provale" je platforma također bila ranjiva na napade pa je usporen tok kupovina i prodaja digitalne valute. Prošlog su tjedna iz MtGoxa najavili da će klijenti uskoro moći povlačiti bitcoine sa svojih računa.

Današnji potez predstavlja ozbiljan udarac za pristaše bitcoina koji se zalažu za širu upotrebu digitalne valute i rezultirao je oštrim padom njegove vrijednosti.

U međuvremenu se šest platformi u zajedničkom priopćenju ogradilo od poslovanja MtGoxa.

"Tragično narušavanje povjerenja korisnika MtGoxa rezultat je djelovanja jedne tvrtke i ne odražava otpornost ni vrijednost bitcoina niti industrije digitalnih valuta", stoji u zajedničkom priopćenju koje su, među ostalima potppisali Conbase i BTC China.

"Kao i kod svake nove industrije, postoje loši akteri koje treba izdvojiti i tome sada svjedočimo", dodaje se, uz izraženo povjerenje u budućnost plaćanja putem interneta.

Za razliku od stvarnih valuta, bitcoin ne nadziru središnje banke niti vladini regulatori, prenose agencije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram