Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2014

MOL: Želimo postići dogovor s hrvatskom vladom, ali ako ne uspijemo...

Izvršni direktor MOL-a Josef Molnar rekao je da je primarni MOL-ov cilj postizanje sporazuma s hrvatskom vladom o Ini na temelju tržišnog principa, umjesto politički motivirane agende. Ako neće moći investirati na profitabilan način u Hrvatskoj, potražit će druge mogućnosti, dodao je...

Molnar je to rekao u intervjuu za britansku komunikacijsku agenciju Merchantcantos, za koju je komentirao MOL-ove poslovne rezultate u 2013. godini.

MOL Grupa je danas izvijestila da je lani ostvarila operativnu dobit (CCS EBITDA) od 516 milijardi forinti, 9 posto manje nego u prethodnoj godini, a na što je utjecao otpis imovine u Siriji i Hrvatskoj.

Odgovarajući na pitanje kakav je trenutačni status pregovora MOL-a i hrvatske Vlade o Ini, Molnar je istaknuo da je MOL želio ubrzati pregovore, no sada pregovori teku sporije nego što su očekivali. Istaknuo je da su trenutačno obje opcije podjednako važne - i postizanje sporazuma s hrvatskom vladom i prodaja udjela u Ini.

"Naš primarni cilj je postizanje sporazuma s hrvatskom vladom na temelju tržišnog principa, umjesto politički motivirane agende. Ako ne možemo investirati na profitabilan način u Hrvatskoj", potražit ćemo druge mogućnosti, izjavio je Molnar.

Govoreći o smanjivanju proizvodnje nafte, Molnar je istaknuo da MOL ima dobru portfolio bazu za preokretanje padajućeg trenda proizvodnje nafte. Dva bloka u Kurdistanu najviše obećavaju. U Hrvatskoj, pak, postoji više od 4000 barela dnevne proizvodnje nafte koja čeka dozvole već godinama, pa tako i danas, napomenuo je, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram