Zatvori
Poslovni Puls
28/02/2014

Japan zatražio veću kontrolu nad Bitconima

Regulativa za digitalnu valutu bitcoin trebala bi biti rezultat međunarodne suradnje kako bi se izbjegle eventualne rupe u zakonima, upozorio je danas pomoćnik japanskog ministra financija Jiro Aichi...

U osvrtu na ovotjedno zatvaranje najveće u svijetu platforme za trgovanje bitcoinom MtGox, čije je sjedište u Tokiju, Aichi je kazao da će japansko ministarstvo po potrebi reagirati na problem nakon što utvrde što se točno dogodilo.

"Nije u pitanju samo ministarstvo financija, već i mnoge druge agencije", kazao je japanski dužnosnik na konferenciji za novinstvo. "Što se pak tiče njegova pravnog statusa, pod japanskom su jurisdikcijom kovanice i novčanice one valute koju izdaje japanska središnja banka", podsjeća on. "U najmanju ruku možemo reći da bitcoin nije valuta", dodaje.

Internetska stranica MtGoxa ugašena je ovog tjedna a kompanija je već početkom veljače obustavila isplate digitalne valute korisnicima zbog učestalih provala u njezine digitalne sefove.

U međuvremenu je američki financijski dnevnik Wall Street Journal izvijestio, pozivajući se na neimenovane izvore, da je iz njujorškog ureda američkog državnog tužititelja MtGoxu upućena subpoena.

Riječ je o zahtjevu za dostavom dokumenata koji bi mogli služiti kao dokaz u sudskom postupku odnosno za svjedočenjem u takvom postupku. Neudovoljavanje tom zahtjevu povlači za sobom mogućnost kazne, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram