Zatvori
Poslovni Puls
05/03/2014

Kineski premijer najavio strukturne promjene u svrhu jačanja BDP-a

Na kongresu Kineske komunističke partije u svom godišnjem obraćanju naciji kineski premijer Li Keqiang najavio je kako je ekonomski rasz glavni cilj vlade, no kako će biti potrebne i bolne strukturne promjene...

Kineski premijer u svom obraćanju pred nekoliko tisuća delegata iz čitave zemlje uz borbu za čisto nebo naglasio je i daljnu borbu protiv korupcije te razvoj Kine kao ekonomske sile.

"Produbit ćemo reforme, proširiti se i ubrzati razvoj pomoću inovacija te novog načina industrijalizacije, urbanizacije i agrokulture. Ubrzat ćemo model rasta i strukturnih promjena kao i prilagodbi. Pojačat ćemo sve javne servise i poboljšati kvalitetu života ljudi", poručio je Li Keqiang.

Kineski premijer najavio je i rat bolnoj točki te zemlje-zagađenju. Naime, plavo nebo iznad velikih kineskih gradova rijetka je slika. Kina se već godinama bori s problemima uzrokovanim zagađenjem opasnim za zdravlje.

Prema nekim mišljenjima kineskih stručnjaka sloj zagađenja postao je dovoljno dubok da biljke ne dobivaju dovoljno sunčevog svjetla za rast što predstavlja alarantnu situaciju za poljoprivrednike.

Mjere za borbu protiv smoga nisu dovoljno efikasne jer je razina zagađenja i dalje često i dvadesetak puta više od granice sigurnosti koju je propisala Svjetska zdravstvena organizacija, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram